Windmolens? Nee!
4 februari 2014
Windmolens: wethouder Van der Weide (WE) heeft gefaald
12 maart 2014

Gebiedsadoptie door jongeren

Een schone woonomgeving scoort hoog bij belevingsonderzoeken. Ook de inwoners van de gemeente Emmen stellen een schone en groene buurt zeer op prijs. Het is dan ook belangrijk dat inwoners op jonge leeftijd al doordrongen zijn van hun eigen verantwoordelijkheid met betrekking tot de eigen omgeving.


LEF! stelt daarom voor jongeren een gebied in de eigen buurt te laten adopteren. LEF!-kandidaat Ieke Heetebrij: “Door een schoolklas verantwoordelijk te maken voor het schoonhouden van een gebied in eigen dorp of wijk – gebiedsadoptie – wordt al op jonge leeftijd nagedacht over en actief gewerkt aan een schone leefomgeving. Milieubewustzijn is namelijk niet aangeboren, maar moet je leren…” Dat uitvoering en de organisatie van de gebiedsadoptie wil de lokale partij niet op het bordje neerleggen van de scholen, maar ziet daarvoor een mooie uitdaging voor Area in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen.