Verbind Grote Rietplas met de Veenvaart
13 december 2016
Na Nieuw- Amsterdam en Erica nu Schoonebeek op de schop!
17 januari 2017

Alle basisschoolkinderen toch naar het theater!

De gemeente Emmen biedt samen met de Provincie Drenthe en het Atlas Theater aan alle 9200 basisschoolleerlingen een gratis theaterkaartje aan. Daarvoor heeft het theater extra voorstellingen ingekocht.

Wethouder Bouke Durk Wilms: ‘Sinds de opening hebben al veel mensen een bezoek gebracht aan ons prachtige theater. Vaak zijn dit volwassen theaterbezoekers. Wij vinden het belangrijk dat juist ook alle basisschoolleerlingen kennis kunnen maken met het Atlas Theater.  Daarom bieden wij hen eenmalig een theaterkaart aan voor een voorstelling.’

Met deze actie is een bedrag gemoeid van 93.000 euro. Dat wordt volledig betaald door de provincie Drenthe, zo beloofde Commissaris van de Koning van de provincie Drenthe Jacques Tichelaar tijdens de opening van het theater.

Extra voorstellingen

De directie van het Atlas Theater heeft extra voorstellingen ingekocht, naast de al bestaande voorstellingen. De voorstellingen zijn geselecteerd uit het seizoensaanbod van het Atlas Theater. Per leeftijdscategorie is een passende voorstelling gevonden.

De theaterkaartjes worden via de scholen in de gemeente Emmen verspreid. Alle leerlingen van een groep krijgen een kaartje voor dezelfde voorstelling zodat ze met klasgenoten bij elkaar zitten.

via Emmen.nu

LEF! blij met oplossing. 

Het idee om basisschool leerlingen uit te nodigen om kennis te maken met het nieuwe theater en met cultuur konden we vanaf het begin natuurlijk omarmen. Hoe uniek is het dat er een nieuw theater wordt geopend in je eigen gemeente. Echter over de gevoerde procedure maar ook uitspraken en beloften heeft ons LEF! raadslid Jenneke Ensink flink aan de bel getrokken en meermalen vragen gesteld naar aanleiding van het proces, uitspraken en beloften, maar alle complimenten voor deze oplossing.

Wij wensen alle kinderen veel plezier bij de voorstelling!