Liever bloemen dan brandnetels
8 juli 2016
Thema-avond: bevingsschade in Emmen
1 november 2016

Tranen met tuiten bij actie gratis theaterkaartjes

Kinderen hebben tranen met tuiten gehuild volgens LEF!-raadslid Jenneke Ensink. Ze heeft het over een mislukte actie van de gemeente Emmen om gratis kaartjes uit te delen aan basisschoolleerlingen.

De vraag naar kaartjes was zo groot dat de website waarop ze besteld konden worden vastliep. Gevolg: heel veel teleurgestelde kinderen.

Excuses
De gemeente Emmen telt in totaal zo’n 9200 basisschoolkinderen. “Op basis van eerdere acties hadden wij verwacht dat zo’n 10% zou reageren. Dat komt neer op zo’n 800 kaartjes”, beantwoordt wethouder Jan Bos op vragen van Ensink. In totaal waren er 850 kaartjes beschikbaar.

De bedoeling van de actie was om kinderen kennis te laten maken met het nieuwe Atlas Theater. Maar door de grote belangstelling vallen veel kinderen nu buiten de boot. “Het was een mooi initiatief, maar jammer dat het zo uitpakt. We hebben fouten gemaakt, dit trekken wij ons aan”, verontschuldigt wethouder Bos zich.

Oplossing
“We zijn nu samen met het Atlas Theater aan het kijken of we extra budget kunnen vinden voor extra kaarten. Maar het punt blijft dat we niet alle kinderen een kaartje kunnen geven”, vervolgt Bos. Het oorspronkelijke budget voor de actie lag op 18.000 euro, maar loopt nu al op naar 30.000 euro volgens de wethouder.

Ensink pleitte er namens haar partij voor de mogelijkheid om kinderen die niet het theater in kunnen op het grote LED-scherm van het Atlas Theater de voorstelling te laten kijken. Bos reageerde niet concreet op het voorstel, maar noemde dat op dit moment excuses vooral het juiste antwoord was.