Thema-avond: bevingsschade in Emmen
1 november 2016
Voor-alle-mensen-partij
12 november 2016

Werkbezoek Insel Hombroich

De LEF!-fractie heeft zaterdag een werkbezoek gebracht aan Insel Hombroich samen met een aantal collega-raadsleden, vertegenwoordigers van culturele instellingen, de senioren- en jongerenraden en ondernemers; zo’n 40 personen totaal.

Het Museum Insel Hombroich in Holzheim bij Neuss is een nieuw soort museum in de openlucht (Open Air Museum) met als motto ‘Kunst parallel zur Natur’. Het museum bestaat uit meerdere delen. Op de eerste plaats een parkachtig landschap (Beeldenpark) met her en der verspreide tentoonstellingsgebouwen waar moderne en hedendaagse kunst wordt tentoongesteld. In de buurt hiervan ligt een voormalige raketbasis die is omgevormd tot een sub-urbaanlandschap met gebouwen en instellingen ten behoeve van hedendaagse kunst en architectuur.

Natuur- en cultuurpark

Het doel van het werkbezoek was om met elkaar te ontdekken en te beleven hoe op basis van een concept, samenwerking, regie en doorzettingsvermogen een gebied zich heeft ontwikkeld tot een befaamd museale natuur- en cultuurpark. LEF!-fractievoorzitter Harry Leutscher: ‘De opgedane kennis, indrukken en inspiratie kunnen prima worden gebruikt bij de lopende discussie in Emmen over de invulling en ontwikkeling van het oude dierenpark.’

Concrete voorstellen

Bij dit werkbezoek blijft het overigens niet. De deelnemers waren zo enthousiast dat men de afspraak heeft gemaakt deze maand weer bij elkaar komt om de indrukken om te zetten in daden en concrete voorstellen. Tot slot nogmaals LEF!-voorman Harry Leutscher: ‘Vaak is zien doen geloven, dat is nu ook weer gebleken. En wat is er mooier en beter wanneer inwoners van Emmen écht mee kunnen denken, praten en beslissen?’

Bewaren

Bewaren