Kees Koopstra LEF! Gemeentehuis Emmen
Kees Koopstra: “Het is mij al langer een doorn in het oog….”
10 maart 2018
wijkverpleging
LEF!: 50 wijkverpleegkundigen op het gemeentehuis
19 maart 2018

Wordt er niet geluisterd naar de agrarische sector in Emmen?

Tijdens het verkiezingsdebat bij de LTO Noord afdeling Emmen-Oost, Coevorden Emmen-West en Schoonebeek werd duidelijk dat ondanks mooie beloften er geen contact of afstemming is geweest met de agrarische sector ten aanzien van doorstroming van landbouwverkeer.

stoom uit de oren
LTO voorzitter Gerrit Aalenhuis kwam het stoom uit de oren toen hij pas op de hoogte werd gebracht toen het besluit over de Ermerweg al genomen was. Het huidige plan werkt zeer belemmerend voor het landbouwverkeer. Ook kwamen er reacties uit de zaal over de verdubbeling van de weg Emmen-Klazienaveen, als de gemeente hier geen landbouwverkeer meer toestaat maar de weg ernaast versmald heeft, waar moeten wij dan nog met onze trekkers langs? Ook kwamen er uit de zaal opmerkingen over de afhandeling van meldingen, die staan soms zomaar pardoes op afgehandeld terwijl niet wordt terugkoppelt wat er daadwerkelijk gebeurd is en dat terwijl de gemelde situatie nog steeds bestaat. Waarop wethouder Jisse Otter (Wakker Emmen) aanspoorde vooral te blijven melden en trots vertelde over een nieuw systeem waarin je als klachten klachten beter kan volgen ten aanzien van de genomen stappen.

communicatie wegafsluitingen belabberd
Na afloop bleek dat agrariërs uit Schoonebeek contact hebben gezocht m.b.t. de werkzaamheden in het centrum van het oliedorp en alternatieve route. De agrariërs wilden graag meedenken over wat een veilige en duidelijke route zou zijn. Echter hierop is geen reactie gekomen vanuit het gemeentehuis. Ondanks dat het college in het vastgestelde Gemeentelijk Verkeers- en vervoersplan duidelijk aangeeft dat verkeersvraagstukken samenspraak vereist met de vakorganisaties LTO Noord en Cumela. Sterker nog de belofte doet en dit ook gaan pro-actief zou gaan oppakken en bespreken zodat het landbouwverkeer zich vlot en veilig kan verplaatsen zonder dat ten koste gaat van de verkeersveiligheid en doorstroming van het overige verkeer en leefbaarheid. Een goed streven, maar waar dus niets van terecht is gekomen.

geen reactie
De aanwezige kandidaten van LEF! waaronder Edward Hemel en Jenneke Ensink vielen bijna van hun stoel. “Het kan toch niet waar zijn dat deze sector vier jaar lang niet of nauwelijks reactie krijgt”. De gemeente is er tenslotte voor de inwoner en laat boeren en tuinders nou ook inwoners zijn. Laat inwoners niet alleen inspreken en klachten melden maar vooral ook meespreken bij veranderingen en nieuwe plannen of omleidingen. Ondanks dat we nu midden in campagnetijd zitten hopen we dat op het gemeentehuis gewoon doorgewerkt wordt ook door de wethouders en de fractie van LEF! zal de eerstvolgende commissie hier vragen over stellen.

Lees hier het artikel van RTV Drenthe over dit onderwerp.